bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn

Thì thời điểm hiện tại đơn và thì thời điểm hiện tại tiếp tục là nhị trong mỗi thì động kể từ cơ phiên bản nằm trong ngữ pháp giờ đồng hồ Anh nhưng mà nhiều bạn làm việc cần được ghi ghi nhớ. Vậy thực hiện thế này nhằm phân biệt nhị thì này?

Hôm ni IELTS Vietop tiếp tục khiến cho bạn trả lời những cấu tạo, cơ hội dùng, điểm không giống nhau thân thuộc nhị thì thời điểm hiện tại đơn và thì thời điểm hiện tại tiếp tục trải qua việc thực hành thực tế những dạng bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn phổ cập nhé!

Bạn đang xem: bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn

Bài tập dượt trắc nghiệm Thì thời điểm hiện tại đơn và thời điểm hiện tại tiếp diễn
Bài tập dượt trắc nghiệm Thì thời điểm hiện tại đơn và thời điểm hiện tại tiếp diễn

Nội dung tổ hợp bao gồm rộng lớn 150 câu bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn và được IELTS Vietop tổ hợp kể từ những mối cung cấp đáng tin tưởng. Những bài bác tập dượt sau tiếp tục khiến cho bạn ôn lại kỹ năng và áp dụng đảm bảo chất lượng thì thời điểm hiện tại đơn và thời điểm hiện tại tiếp tục. Trong bài bác tiếp tục bao gồm những dạng bài bác tập dượt sau:

  • Chọn đáp án đích (A, B, C,D)
  • Chia đích động kể từ trong khúc hội thoại
Bài tập dượt trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn
Bài tập dượt trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn

Xem thêm:

  • Phân biệt Thì thời điểm hiện tại đơn và Thì thời điểm hiện tại tiếp diễn
  • Mách các bạn phân biệt những Thì nhập giờ đồng hồ Anh đơn giản
  • Phân biệt thì vượt lên khứ đơn và vượt lên khứ tiếp diễn

Bài tập dượt 1: Trắc nghiệm lựa chọn đáp án A, B, C

1. What ……….for dinner?

  • A. tự you usually have
  • B. are you usually having
  • C. are you usually going to tướng have

 2. The population of Trung Quốc ……….more and more.

  • A. is increasing
  • B. increase
  • C. increases

3. Listen! The teacher ………..

  • A. speaks
  • B. is speaking
  • C. speak

 4. I ……….to tướng school by bus every day.

  • A. go
  • B. am going
  • C. goes

 5. I ……….drinking táo Apple juice.

  • A. like
  • B. am liking
  • C. likes

 6. My brother often goes to tướng school by bus, but today he ……….to tướng school by xe đạp.

  • A. goes
  • B. is going
  • C. go

 7. They ……….with us at the moment.

  • A. are staying
  • B. staying
  • C. stay

8. ……….Peter ……….Mary?

  • A. Does – know
  • B. Is – knowing
  • C. Does – knows

9. I usually ……….shopping with my mother on Sundays.

  • A. go
  • B. goes
  • C. am going

10. I ……….for a bicycle, but I can’t find anything good.

  • A. am looking
  • B. look
  • C. looks

11. Theresa is such an intelligent girl. Why ……….she ……….to tướng study at university?

  • A. doesn’t – want
  • B. is not – wanting
  • C. does – not want

 12. The plane ……….at 9 a.m.

  • A. is leaving
  • B. leave
  • C. leaves

 13. Who ……….to tướng read this book?

  • A. wants
  • B. want
  • C. is wanting 

14. Look at the boy near the car! What ……….he ……….with the mirror?

  • A. does – do
  • B. is – doing
  • C. is – do 

15. I’m sorry, sir. I’m afraid that you ……….in my place.

  • A. sit
  • B. sits
  • C. are sitting

Bài tập dượt 2: Trắc nghiệm lựa chọn đáp án A, B, C

1. He hardly ………. shopping, but he ………. shopping with his girlfriend today.

  • A. goes – goes
  • B. goes – is going
  • C. is going – goes

2. I ……….Tokyo next month.

  • A. visit
  • B. visits
  • C. am visiting

 3. ……….they ………. their family this weekend?

  • A. Do – meet
  • B. Are – meet
  • C. Are – meeting

 4. ……….they ………. their family once a month?

  • A. Do – meet
  • B. Are – meet
  • C. Are – meeting

 5. He ……….basketball everyday.

  • A. is playing
  • B. play
  • C. plays

6. I often ………. to tướng church on Sundays.

  • A. goes
  • B. go
  • C. am going

 7. I ………. to tướng church at present.

  • A. goes
  • B. go
  • C. am going

 8. She ……….Tokyo this weekend.

  • A. visits
  • B. visit
  • C. is visiting

 9. They ……….often ……….to tướng classical music, but they ……….to tướng classical music at the moment.

  • A. don’t…listen – are listening
  • B. doesn’t…listen – are listening
  • C. aren’t…listening – listen

Bài tập dượt 3: Trắc nghiệm lựa chọn đáp án A, B, C

1. A: What………. she ……….?

B: She’s a teacher.

  • A. does – do
  • B. is – doing
  • C. tự – do 

2. A: Have you got any candies?

B: ………..

  • A. Yes, I do
  • B. Yes, I have
  • C. Yes, I am

 3. A: ……….your father and your mother ……….your house at the moment?

B: Yes, ………..

  • A. Are – painting – they aren’t
  • B. Are – paint – they are
  • C. Are – painting – they are

 4. A: What ……….the teacher ……….on the board?

B: The word “newspaper”.

  • A. are – writing
  • B. does – write
  • C. is – writing

 5. A: Is your brother working at present?

B: ………..

  • A. No, he is
  • B. No, he isn’t
  • C. Yes, he isn’t

 6. A: That’s Carol! Where ……….she ……….?

B: I don’t know.

  • A. does – go
  • B. is – going
  • C. tự – go

 7. A: Do you want to tướng play volleyball?

B: Not now. I ……….my homework.

  • A. am doing
  • B. do
  • C. does

 8. A: What ……….she ……….tonight?

B: She ……….TV.

  • A. does – tự – watches
  • B. is – doing – is watching
  • C. is – doing – watches

 9. A: ……….your holiday?

B: ………..

  • A. Do you enjoy – Yes, I do
  • B. Are you enjoying – Yes, I am
  • C. Do you enjoy – Yes, I am

Bài tập dượt 4: Hoàn trở nên đoạn đối thoại bằng phương pháp điền đích dạng từ

I (1) ……….(think) about taking a trip to tướng nhật bản next year. I (2) ……….(study) Japanese for a few months now, and I really (3) ……….(enjoy) the language. Right now, I (4) ……….(save) money for the trip and (5) ……….(plan) my itinerary.

My friend, Sarah, (6) ……….(know) a lot about nhật bản, sánh she (7) ……….(help) u with the planning. We (8) ……….(research) places to tướng visit, and Sarah (9) ……….(teach) u about Japanese customs and traditions.

I (10) ……….(also/look) for language exchange partners online. It (11) ……….(help) u improve my speaking skills, and I (12) ……….(make) new friends in the process. Currently, I (13) ……….(spend) a lot of time practicing Japanese every day.

I (14) ……….(feel) excited about the trip. I (15) ……….(dream) about exploring the beautiful landscapes, trying authentic Japanese food, and experiencing the rich culture. I can’t wait for the day when I finally fly to tướng nhật bản and turn my dream into reality.

Bài tập dượt 5: Trắc nghiệm lựa chọn đáp án A, B, C, D

1. She usually ………. to tướng work by siêu xe.

  • A. go
  • B. goes
  • C. going
  • D. is going

2. What time ………. the train leave?

  • A. do
  • B. does
  • C. is
  • D. are

3. I ………. coffee in the morning.

  • A. drink
  • B. drinks
  • C. drank
  • D. is drinking

4.They rarely ………. seafood.

  • A. eat
  • B. eating
  • C. eats
  • D. ate

5. My brother ………. a lot of time playing Clip games.

  • A. has
  • B. having
  • C. is having
  • D. have

6. We usually ………. lunch at noon.

  • A. have
  • B. has
  • C. having
  • D. are having

7. The sun ………. in the east.

  • A. rise
  • B. rises
  • C. rising
  • D. is rising

8. Cats ………. milk.

  • A. likes
  • B. like
  • C. liking
  • D. is liking

9. She ………. her homework every day.

  • A. do
  • B. doing
  • C. does
  • D. does doing

10. I ………. tennis on weekends.

  • A. play
  • B. playing
  • C. plays
  • D. is playing

11. Water ………. at 100 degrees Celsius.

  • A. boils
  • B. is boiling
  • C. boil
  • D. boiling

12. He ………. English literature at the university.

  • A. studying
  • B. studies
  • C. study
  • D. is studying

13. The bus ………. at 8 AM every morning.

Xem thêm: purchasing là gì

  • A. leave
  • B. leaves
  • C. leaving
  • D. is leaving

14. My parents ………. a new siêu xe last month.

  • A. bought
  • B. buying
  • C. buy
  • D. buys

15. She rarely ………. to tướng the thể hình.

  • A. go
  • B. goes
  • C. going
  • D. is going

16. The Earth ………. around the sun.

  • A. goes
  • B. going
  • C. go
  • D. is going

17. He ………. his lunch now.

  • A. has
  • B. having
  • C. is having
  • D. have

18. The cửa hàng ………. at 9 PM every day.

  • A. close
  • B. closes
  • C. closed
  • D. is closing

19. The teacher ………. the students every day.

  • A. teaches
  • B. teach
  • C. is teaching
  • D. teaching

20. She ………. French and Spanish.

  • A. speaks
  • B. speak
  • C. speaking
  • D. is speaking

21. My sister ………. to tướng the thể hình every morning.

  • A. go
  • B. goes
  • C. going
  • D. is going

22. The train ………. at 2 PM.

  • A. leave
  • B. leaves
  • C. leaving
  • D. is leaving

23. They ………. dinner together every night.

  • A. has
  • B. have
  • C. having
  • D. is having

24. Water ………. at 100 degrees Celsius.

  • A. boil
  • B. boils
  • C. boiling
  • D. is boiling

25. She ………. English literature at the university.

  • A. studying
  • B. studies
  • C. study
  • D. is studying

26. The sun ………. in the east.

  • A. rise
  • B. rises
  • C. rising
  • D. is rising

27. My mom ………. dinner while my dad ………. the dishes.

  • A. cooks, is washing
  • B. is cooking, washing
  • C. cooks, washing
  • D. is cooking, is washing

28. We usually ………. lunch at noon.

  • A. has
  • B. have
  • C. having
  • D. are having

29. The bus ………. at 8 AM every morning.

  • A. leave
  • B. leaves
  • C. leaving
  • D. is leaving

30. What time ………. the class start?

  • A. do
  • B. does
  • C. is
  • D. are

Bài tập dượt 6: Trắc nghiệm lựa chọn đáp án A, B, C, D

1. They ………. TV at the moment.

  • A. watch
  • B. watching
  • C. are watching
  • D. watches

2. What ………. you ………. right now?

  • A. tự, do
  • B. are, doing
  • C. are, do
  • D. tự, doing

3. I usually ………. breakfast, but today I ………. a sandwich.

  • A. have, am having
  • B. having, have
  • C. have, have
  • D. having, am having

4. He ………. a shower before he ………. to tướng work every morning.

  • A. takes, goes
  • B. is taking, going
  • C. takes, go
  • D. is taking, goes

5. Right now, they ………. a movie.

  • A. watch
  • B. watching
  • C. are watching
  • D. watches

6. She ………. a book when I ………. her.

  • A. reads, am calling
  • B. reading, call
  • C. reads, call
  • D. is reading, am calling

7. Why ………. they ………. at us?

  • A. tự, laugh
  • B. are, laughing
  • C. tự, laughing
  • D. laughing, do

8. My mom ………. dinner while my dad ………. the dishes.

  • A. cooks, is washing
  • B. is cooking, washing
  • C. cooks, washing
  • D. is cooking, is washing

9. The kids ………. a sandcastle on the beach now.

  • A. build
  • B. building
  • C. are building
  • D. builds

10. What ………. you ………. this weekend?

  • A. tự, do
  • B. are, doing
  • C. tự, doing
  • D. are, do

11. She ………. at the computer right now.

  • A. works
  • B. working
  • C. is working
  • D. work

12. We usually ………. dinner at 7 PM.

  • A. have
  • B. has
  • C. having
  • D. are having

13. The baby ………. in the crib.

  • A. sleeps
  • B. sleeping
  • C. is sleeping
  • D. sleep

14. They ………. a new house this year.

  • A. build
  • B. building
  • C. are building
  • D. builds

15. I ………. to tướng music while I ………. 

  • A. listen, work
  • B. am listening, working
  • C. listen, working
  • D. am listening, work

16. She ………. a cake for the tiệc nhỏ.

  • A. bakes
  • B. baking
  • C. is baking
  • D. bake

17. The cát ………. in the sunbeam.

  • A. lies
  • B. lying
  • C. is lying
  • D. lay

18. They ………. their homework right now.

  • A. do
  • B. doing
  • C. are doing
  • D. does

19. The teacher ………. the students about the upcoming exam.

  • A. informs
  • B. informing
  • C. is informing
  • D. inform

20. I ………. to tướng the store at the moment.

  • A. go
  • B. going
  • C. goes
  • D. am going

21. The rain ………. outside.

  • A. falls
  • B. falling
  • C. is falling
  • D. fall

22. He ………. his bicycle in the park.

  • A. rides
  • B. riding
  • C. is riding
  • D. ride

23. We ………. a picnic tomorrow.

  • A. plan
  • B. planning
  • C. are planning
  • D. plans

24. The kids ………. loudly in the playground.

  • A. laugh
  • B. laughing
  • C. are laughing
  • D. laughs

25. What ………. on here?

  • A. go
  • B. going
  • C. goes
  • D. is going

26. She ………. a book about history.

  • A. reads
  • B. reading
  • C. is reading
  • D. read

27. The chef ………. a delicious meal in the kitchen.

  • A. prepares
  • B. preparing
  • C. is preparing
  • D. prepare

28. They ………. for the bus.

  • A. wait
  • B. waiting
  • C. waits
  • D. are waiting

29. I ………. my friend on the phone right now.

  • A. call
  • B. calling
  • C. am calling
  • D. calls

30. The dog ………. in the backyard.

  • A. plays
  • B. playing
  • C. is playing
  • D. play

Xem thêm thắt những dạng ngữ pháp:

Thì vượt lên khứ đơn

Bảng vần âm giờ đồng hồ Anh

Thì vượt lên khứ tiếp diễn

Đáp án

Bài tập dượt 1: 

1.C2.A3.B4.A5.A
6.B7.A8.A9.A10.A
11.A12.A13.A14.B15.C

Bài tập dượt 2:

1.B2.C3.B4.C5.C
6.B7.C8.C9.A

Bài tập dượt 3: 

1.B2.A3.C4.C5.B
6.A7.A8.B9.B

Bài tập dượt 4:

1. am thinking2. have been studying3. enjoy4. am saving5. am planning
6. knows7. is helping8. are researching9. is teaching10. am also looking
11. helps12. am making13. spend14. feel15. am dreaming

Bài tập dượt 5:

1.  B   2.  B  3.  A    4.  A 5.  B
6.  A  7.  B   8.  B    9.  C   10.  A
11. A12. D13. B   14. A  15. B
16. A17. C  18. B   19. A  20. A
21. B  22. B23. B   24. B  25. D
26. B   27. A   28. B29. B  30. B

Bài tập dượt 6: 

1. C   2. B 3. A4. D 5. C
6. D7. B 8. D9. C10. B
11. C12. A13. C14. C15. B
16. C17. C18. C19. C20. D
21. C22. C23. C24. C25. D
26. C27. C28. D29. C30. C

Xem thêm:

Bài tập dượt thì thời điểm hiện tại đơn trắc nghiệm

Bài tập dượt thì sau này đơn và thời điểm hiện tại đơn

Xem thêm: kỷ yếu là gì

Bài tập dượt tiêu cực thì thời điểm hiện tại đơn

Để thực hành thực tế thêm thắt nhiều bài bác tập dượt, những bạn cũng có thể tải về hoàn toàn cỗ bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn ngay lập tức bên trên trên đây nhằm rất có thể ôn luyện hiệu suất cao nhất. chặn nhập đàng links bên dưới nhằm vận tải ngay lập tức các bạn nhé!

Bài ghi chép ngày hôm nay của Vietop tiếp tục tổ hợp những dạng bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn phổ cập nhằm chúng ta gia tăng lý thuyết. Không chỉ nắm vững lý thuyết, chúng ta học tập cần thiết thực hành thực tế những dạng bài bác tập dượt không giống nhau nhằm rất có thể học tập đảm bảo chất lượng nhị thì này rộng lớn. Chúc các bạn đạt điểm trên cao môn giờ đồng hồ Anh!